В градините на Еко йога селището Варшана, Колумбия, се състоя среща – обединение на местните племена от 9-ти до 13-ти декември 2015г, по същото време, в което бе проведена срещата СОР21 в Париж. По време на тези дни беше изпълнена една древна молитва за лечение на земята и човечеството.

00 Първа снимка на новината cropped

Варшана е еко селище в Колумбия и общност, развиваща екологични проекти, съвместно с духовно израстване. Те отдадоха пространство за Кива, церемония на местните племенни общности, която означава „Сърцето на Земята“.

Кива-та представлява кръгъл изкоп в земята. Той беше оформен във Варшана през 2012г и до днешни дни остава молитвено място за осъзнатост и закрила на Майката Земя. В нея човек може да усети присъствието на местните, духовни авторитети от Колумбия и други страни.

Тази традиция на древни молитви е практикувана повече от 80 години, благодарение на откровението на един от местните индианци в резервата Великата планина и племето лакота от Южна Дакота. Там Раймунда „Тигъра“ Перез получил видение чрез танца на слънцето, където му било разкрито, че всички местни общества по света ще се обединят отново.

В продължение на четири дни и четири нощи свещеният огън горя, а към Майката Земя бяха отправени лечебни молитви, благоденствия и дарове.

В кръговете за обсъждане по време на церемониалните дни, бяха развити няколко теми:

 • Идентичността и оцеляването на древната мисъл
 • Територията и грижата за жизнената нишка
 • Суверенитетът и защитата на местните семена
 • Екологичната среда и интеграцията на народите

В срещата участваха представители на местни групи като Nassa, Panches, Muiscas, Arhuaco, Wiwa, Uwa, Yanacona, Cofan, Embera, Chami, Huitoto, Racchi, Quimbaya, Mhuysqas, Muisca chibcha, Wirrarikas, Maya, Chontal, Maya, Quiche, Apache, Quechua и местните метисти. Всички тези хора идват от един и същ източник, мисълта на Великия Дух.

Вайшнавската общност също се присъедини към тази чудесна мечта и беше представена от своя лидер Парамадвейти Свами в желанието си да закриля и обича земята, чрез визията за един свят, обединен от универсалната любов.

За да строим върху хармонията и баланса на планетата, много е важно хората да придобият осъзнатост и да започнат обединение със своите корени, които ще им позволят да станат чувствителни към грижата за нашата Майка Земя. Тази мисия не може да бъде извършена единствено от местните племена.“ – Mamo Aruawikugumu Yosatana

01 Втора снимка в текста cropped

Старейшините баби в тези общества се обединиха, за да отпразнуват ритуала на Женския Кръг – пространство, изпълнено с женска енергия, с цел да се установи връзка с енергията на вселената. Това древно знание разкрива как жените се събират, за да генерират мощна лечебна и възобновителна сила, което същевременно свързва с енергията на природата.

Допълнителни дейности, които се случиха по време на срещата:

 • традиционни танци
 • кръгове на споделянето
 • лунни кръгове
 • темазкал – инипи
 • ателиета за деца
 • лечебни концерти
 • семинари
 • базар на ръчно направени предмети

Кулминацията на срещата беше подписването на документа „Възобновяване на древния свят“, където бяха изброени деветте дихания на живота, считани за принципи на самия живот:

 1. Признаване на първоначалния закон, нашия общ Отец и Майка Създатели
 2. Поставяне на платформа за истинно образование, което предава добродетелите на предците и законите на Майката Природа
 3. Покана към тези, забравили своята древна памет да си я припомнят
 4. Природата не е ресурс, тя е семейство
 5. Уважение и мултикултурно разбиране, считайки пъстротата на културите
 6. Духовността не е някаква екзотична религия, а начин на живот в хармония
 7. Жената е божествена, универсална майка, а не просто модел за красота
 8. Ние сме изпълнението на мечтите на нашите предците
 9. Космогеокрацията, следва законите на Космоса и Земята

Документът по-нататък разкрива, че обединението на местните признава важността на присъединяването на метистите, припознали общия човешки произход. Намерението е да се следва пътека, която подпомага живота, така че всички човешки същества да могат да вървят по нея, действайки според природата си, признавайки същността си и приемайки това да бъдат хора на природата.

Това беше заключението на обединяващата среща на старейшините, обновлението на Древното Слово, Нормите на Живота. Древните предци го обявиха за „Обединените Нации на Духа“. Всички подписаха споразумението със свещения тютюн Амбил, за да може цялото човечество да бъде част от това красиво начинание.

Тези, които искат да бъдат част от това предложение на Обединените нации на Духа, са поканени да подпишат документа, основан в края на Кива. Можете да направите това на следните интернет страници:

Световния пакт за осъзнатост: www.worldconsciouspact.org

Обединените нации на Духа: www.nacionesunidasdelespiritu.org

Изпратете ни имейл на: info@worldconsciouspact.org

Снимки от Кави дас прабху: