От Свами Б.А. Парамадваити
Революцията започва от теб, махни месото от чинията си.

Ние, Революционерите на лъжицата отхвърляме всичко, което е вредно за нашето здраве и за здравето на планетата като цяло. Приемаме отговорността, която имаме с цялото човечество да обуздаем кървавата баня, от която страда нашата Майка Земя, от всяка личност, която консуматира месо и други продукти, с което предизвиква безсмислено насилие срещу животните.

Имаме правото да знаем какво ядем, откъде идва то, кой го произвежда и какви последици ни носи. Можем да получим информация и да изберем това, което ни удовлетворява. Ако нашата диета кара другите да страдат по един безсмислен начин, тогава сме задължени да я променим и да направим така, че повече хора да осъзнаят същото. Истинската Революция започва в чинията.

Без съмнение в живота съществуват ситуации, в които се защитаваме от насекомите и животните, където е неизбежо да убиеш няколко живи същества, но това действие не оправдава с нищо убийството на животни, за да бъдат изядени. Нищо не ни дава правото да лишаваме животните от свободата им и да ги подлагаме на мъчително съществуване, нито пък да експериментираме върху тях различни лекарства и да ги експлоатираме в циркове и събития за забавление като борби с бикове, с петли, кучета и толкова още извращения, които хората са измислили, за да се забавляват с чуждата болка. Преди да се оплачем от световната несправедливост, да се опитаме първо да видим болката, която ние самите причиняваме.

Престъплението, което се извършва срещу животните носи последствия, които трябва да платим по същия начин, по който сме взели. По своята същност този аргумент е най-убедителният. Така ни учат хилядолетните традиции и го доказват научните изследвания, които ни дават алармиращи статистики по отношение на изчезването на водата и масовото обезлесяване, което причинява развъждането на стада. Също така производството на фуражни култури, произведени с химикали, пестициди и генни модификации, използвани за хранене на животните за месното производство и за пълнене на нашите чинии с кръв е нещо, което носи тъжни и неприемливи последици, както за здравето на консумиращия, така и за влошаването на екологичната ситуация на планетата.

Заради всичко това, един член на Революцията на лъжицата е консуматор на всичко здравословно, органично и произведено с любов към животните и майката природа. Един член на Революцията на лъжицата е 100% вегетарианец и не докосва живота на нито едно животно, включително на птици и риба или яйца, които са продукт на най-ужасните концентрационни лагери, които съществуват по света за кокошки.

Всичко, което е в чинията ти трябва да представлява идеалите на Революцията на лъжицата, така ще си един истински революционер. В противен случай ще бъдеш един лицемер. Невъзможно е да се уважава една личност, която се чувства отговорна за околната среда и продължава да яде месо. Тази революция е, за да вдъхне уважение между живите същества, и да даде една възможност на околната среда.

Членовете на Революцията на лъжицата предлагат да се яде храна, приготвена вкъщи вместо индустриалното производство на храна, известно като бързо хранене. Революцията на лъжицата предлага да се върнем към храненето със семейството, храна, за която благодарим и която предлагаме (според различните мистични традиции) на Създателя и/или на майката природа, която храни и поддържа всички нас.

Искаме да видим един свят, където животните и човешките същества живеят в хармония и където всяка личност развива отговорно съзнание.

Разбираме, че е много трудно в днешно време да се яде само органична храна, която в много части по света не е достъпна. Членовете трябва да създадат местни кооперации, за да отглеждат и произвеждат здравословни продукти за хранене, включително за медицински лечения със здравословни подсладители като естевията и интегралните органични продукти; ненаситени мазнини.

Революцията на лъжицата се опитва да предложи помощ на всички месоядни личности, за да могат да променят своя болезнен навик чрез съветите на представителите на Революцията и страницата на анонимните месоядци. Посетете ни и се запознайте с историята на личностите, които се обединяват около тази революция и споделят кога и как са станали вегетарианци. Каним ви да изпратите и вашата история до нашите страници за да я споделите.

Революционерите на лъжицата са ангажирани да доставят разнообразни материали, за да могат членовете и симпатизантите да променят Съзнанието на света относно разбирането за огромната необходимост от вегетарианството.

За тази цел са създадени голямо количество рисунки, филми, плакати, значки, статии, стихотворения, песни, които са на разположение в нашите страници в Интернет на висока резолюция, за да могат членовете на Революцията на лъжицата да ги свалят от архивите на страницата и да ги издават във всяка част на света.

Ще бъдем в университети, панаири, училища, фестивали, концерти и проекти, за да бъдат достъпни до всички тези промоционални материали.

По същия начин членовете се опитват да разпространят науката на Вегетарианската Кухня чрез курсове, рецепти и представяйки всички органични продукти, които са достъпни в съответния регион.

Всички онези, които подкрепят вегетарианството, защитата на животните и околната среда са поканени да участват в тази инициатива, която се характеризира с едно благородно отношение, хумор и голямо разнообразие.

Всички могат да създават проекти, вегетариански организации, да правят страници в Интернет и да разпространяват вегетарианското послание. Революцията на лъжицата кани всички приятели на земята и животните, екологични организации, вегетариански ресторанти органични земеделия, вегетарианци, вегани, суровоядци да участват в тази голяма кампания.

Също каним обществото на артистите по света да пише песни, театрални пиеси и да предоставя тези материали, за да ги споделя с целия свят, колкото се може по-скоро. Ще бъде много мило от ваша страна да ни изпратите това, което правите, за да се увеличи ентусиазма по света за напредъка на Революцията на лъжицата. Когато се говори повече за една тема повече съзрява осъзнаването й.

Революция на лъжицата не претендира да лансира някаква огромна световна организация, Революцията на лъжицата само претендира да ви запознае и да сподели тази мъдрост с всички. Така можете да се почувствате ангажирани, за вашето собствено добро, с бъдещето на планетата и с човечеството и също с децата ви и внуците ви, които ще са тези, които ще плащат сметката, ако ние продължаваме да разрушаваме планетата Земя.

Всякакви хрумвания и нови идеи са добре дошли за нашата Интернет страница. Каним всички хора по света да я посетите и да използвате целия материал на Революцията на лъжицата и да го преведете на всички езици, които съществуват и да го разпространите колкото можете в своята страна.

Лошото поведение към животните и околната среда, което единствено е в услуга на финансовите интереси на една относително малка група от невежи за последствията хора, бива лансирано в света чрез липсата на публичност и грешното образование. Индустрията на бързото хранене се използва от нашия мързел в желанието да имаме всичко в ръце и без да мислим, разбивайки здравето си, семейството и давайки хляб на много други подобни ситуации. Ние се намираме пред необходимостта от промяна в поведението на човешките същества. Бъдете вие тези, които дават началото на тази промяна.

Време е да се събудим. Часът на храненето е часът на истината.

Ако не сте част от решението, тогава сте част от проблема.

Така, с цялото си приятелство, предлагаме тези мисли на всички, които желанят да подобрят нещата както за себе си, така и за всички.

Посетете ни на www.spoonrevolution.info